Voorstelling

Culinaire ontdekkingen in Restaurant Fleurie

Beroemde ontdekkingsreizigers ondernamen vroeger een tocht waarvan zij niet wisten waar hun expeditie hen zou brengen: onbekende oorden, andere volkeren, vreemde dieren, nieuwe vruchten, groenten, vleessoorten, kruiden en specerijen.
Het werk van een creatieve geïnspireerde en gepassioneerde patron lijkt op zo'n ontdekkingstocht. Hij ontdekt en creëert iedere dag opnieuw gerechten op basis van de seizoenen, haalt ingrediënten van ver en laat zich motiveren door vlees of groenten uit eigen streek. Vis uit de Noordzee, pata negro uit Catalonië, rib-eye uit Ierland, lamsvlees en asperges van om de hoek, kazen uit de streek, het kan allemaal in de keuken van Fleurie.
 
René en gastvrouw Francien gaan samen met u op ontdekkingsreis om u prachtige smaken, geuren, bereidingen en kleuren te laten beleven. Zij creëren voor u met liefde, de meest mooie gerechten en zijn uw gids op deze culinaire reis.
 

 

Vers in de pers

PocketResto's persoverzicht van 20 juni tot 27 juni 2016

Fleurie voor het tweede jaar op rij door Restaurantweek verkozen tot beste restaurant van Limburg.

verschenen in eigen redactie, op 21 06 2016 , citaat:

foto restaurant Fleurie

Fleurie in Peer is voor het tweede jaar op rij door de klanten van Restaurant Week verkozen tot beste van Limburg.

Het gaat om een concept waarbij bezoekers een week lang kunnen genieten van topgastronomie aan een beperkte prijs. Nadien wordt hen gevraagd om een quotering te geven op basis van hun ervaringen.

Voor Limburg kreeg Fleurie, het restaurant van René en Francien de Jong, het hoogste waarderingscijfer. Het scheelde overigens maar één honderdste van een punt of Fleurie was ook nationaal laureaat geworden.

De top 5 in Limburg ziet er zo uit: Fleurie (Peer), Altermezzo (Tongeren), Nivo (Genk), Restaurant De Kristalijn (Genk), Zoethout (Wellen).

tags: Restaurant Fleurie

 
 
Laat u verrassen, verwennen en vermaken, maar bovenal: geniet!
 

Fleurie (Peer) beste restaurant van Limburg

fleurie peerDe gouden medaille was voor Fleurie in Peer, dat het haalde van De Kristalijn in Genk en Bistro Neuta in Maasmechelen. René en Francien de Jong van Fleurie zijn heel fier dat ze als laureaat uit de bus zijn gekomen. Volgens kenners: meer dan verdiend… Hieronder geven we even de top 10 door van de beste quoteringen:

1. Fleurie
2. De Kristalijn
3. Bistro Neuta
4. Innesto
5. Zoethout
6. Kookpunt
7. Altermezzo
8. Magis
9. ‘t Kleine Genoegen
10. Smaaksalon 

Drie sterrenchefs uit de regio en de Hotelschool van het Sint-Lutgardisinstituut uit Mol lanceren samen een nieuw concept, namelijk ‘Master Bites’. Onder leiding van sterrenchefs Carl Wens (restaurant de Pastorie uit Lichtaart), Alex Verhoeven (restaurant Fleur de Sel uit Kasterlee) en René de Jong (restaurant Fleurie uit Peer) namen negen leerlingen van het zevende jaar specialiteitenrestaurant deel aan een praktijkles en creëerden ze een ware smaaksensatie.

 

 
Open van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
Dinsdag en woensdag gesloten.


Bekijk ons menu